Verzorging

i Grandi Bianchi

Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Cane da Pastore Maremmano Abruzzese

Maremma Sheepdog

Maremmen-Abruzzen Schäferhund


Verzorging


Bij de Maremma is het regelmatig kammen / borstelen van de vacht voldoende. In de ruiperiode moet dit vaker gebeuren om het klitten / vervilten van de vacht te voorkomen. Er is 2x per jaar een ruiperiode, de lente en de herfst, waarvan de lente het ergst is vanwege de dikke winter ondervacht. 


Een Maremma hoeft niet gewassen te worden, vanwege hun zelfreinigende vacht. Als je dit toch wilt doen beperk het dan tot een minimum. Hierbij helpt regen en sneeuw ook, de vacht wordt dan op een natuurlijke wijze gereinigd. Wanneer er vuil in de vacht zit  laat dit dan opdrogen en kam wat er nog niet uit is gevallen met een goede borstel eruit. 


Ontworm uw hond 4x per jaar vanaf een leeftijd van 6 maanden. Herhaal de vaccinaties van uw hond jaarlijks om de hond

te beschermen tegen deze infectieuze ziekten.

Het LICG geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters met per dier alle basisinformatie en andere praktische informatie. De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt u per mail persoonlijk contact opnemen.