Voeding

i Grandi Bianchi

Berghond van de Maremmen en Abruzzen

Cane da Pastore Maremmano Abruzzese

Maremma Sheepdog

Maremmen-Abruzzen Schäferhund


Voeding


Voeding is een belangrijk onderdeeel van de verzorging van een hond. Goede voeding helpt uw hond gezond te blijven.


Je kan kiezen voor droogvoer oftewel brokken. Deze zijn in 2 varianten te verkrijgen namelijk geperste en geëxtrudeerde brokken.

Het meeste droogvoer bestaat uit geëxtrudeerde brokken (deze zwellen op als je ze in water legt) en een klein aantal merken betreft geperste brokken (deze vallen uiteen in water).


Dan heb je nog KVV (kant en klaar vers vlees, vind je in de vriezer van je supermarkt of dierenspeciaalzaak).


Je kan ook kiezen om te gaan voor BARF (Bones and Raw Food) je stelt dan zelf aan de hand van percentages een mix van bot, spier en orgaanvlees samen. Eventueel groenten, granen etc. toegevoegd.


En dan heb je nog de variant NRV (Natuurlijke Rauw Voeding) je geeft dan delen van een dier of het hele dier. Ook hier gaat het om percentage bot, spier- en orgaanvlees.


Mijn honden krijgen een combinatie van droogvoer en KVV. Hierbij moet je wel opletten dat je niet van beide de volledige daghoeveelheid geeft.


Waar je uiteindelijk voor gaat bepaalt niet alleen de overtuiging wat het beste is, maar ook de tijd die je hebt om het eten voor je hond te bereiden en de financiën. Hoe gezonder het eten van je hond is hoe kleiner de kans is op huidproblemen e.d..


Lees de brochures van LICG over voeding van uw hond; normen en hoeveelheden en overgewicht.

Het LICG geeft betrouwbare informatie over het houden van huisdieren. Op de website van het LICG (www.licg.nl) vindt u huisdierenbijsluiters met per dier alle basisinformatie en andere praktische informatie. De website biedt een handige zoekfunctie die u gelijk allerlei suggesties geeft. Mocht u ondanks dat toch informatie missen, dan kunt u per mail persoonlijk contact opnemen.